Kıymalı Lahana Dolması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg lahana
300gr kıyma
3adet soğan
200gr pirinç
80gr margarin
1kaşık salça
3bardak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayın, soğanları kıyın. bir miktar yağ kullanarak soğanları kavurun. Kavrulan soğana pirinci ekleyip 1bardak su katın ve 10dk pişirin. Ocaktan indirip kıymayı, tuz ve biberi ilave edin, karıştırın. Lahanayı haşlayıp, yaprak yaprak ayırın; ayrılan yaprakların sert kısımlarını çıkartın. Hazırladığınız yapraklara harçtan pay ederek sarın ve düzgün şekilde tencereye dizin. salçayı bir bardak suda ezip üzerine tencereye gezdirin, 1bardak daha su ve kalan margarini ilave ederek orta ateşte 40dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Lahana Dolması tarifi, Kıymalı Lahana Dolması nasıl hazırlanır, Kıymalı Lahana Dolması nasıl yapılır, Kıymalı Lahana Dolması yemek tarifi, Kıymalı Lahana Dolması yapılışı