Terbiyeli Ispanak Kökü
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg ıspanak kökü(4kg ıspanaktan çıkar)
200gr koyun eti
1adet soğan
40gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3bardak et suyu
2adet yumurta
1adet limon
½ bardak ıspanak suyu
karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI
Eti kuşbaşı doğrayın, bir tencerede yağları kızdırıp eti burada kavurun. Et suyunu salıp çeksin; et suyunu katın tuz ve baharatını ayarlayın. Kapağını kapatarak 40dk pişirin. Ispanakların köklerini biraz saplı olarak kesin ve bol suyla birkaç defa yıkayın. İyice temizlenince de bir tencereye koyup üzerine bol su ekleyin bu şekil harlı ateşte 20dk haşlayın. Yumuşadıklarında suyunu süzüp bir kenara bırakın, suları iyice aksın. Etleri pişirdiğiniz tencerenin ortasında toplayıp üzerine kök ıspanakları istif edin. Üzerine et suyunu katın, tuzunu ayarlayarak kapağını kapatın, orta ateşte pişsin. Pişince içindeki yağlı ıspanak suyunu bir kase içine süzün, dursun. İçindeki yemeğe de bir tabak kapatıp ters yüz edin düzgün şekilde çıksın. Başka bir kaba yumurtaları kırın, çırpın, limon suyu ve tuz ekleyip kısık ateşte karıştırın. Kök suyunu ekleyin koyulaşana kadar pişirip tabaktaki ıspanak köklerine dökün.