Yoğurtlu Ispanak Kavurması

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ıspanak
2bardak yoğurt
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet soğan
1bardak et suyu
2diş sarımsak
2adet domates
tuz




HAZIRLANIŞI

Ispanağın köklerini kesip bol suda yıkayın ve kaynar su içinde 15dk haşlayın. Yumuşayınca suyunu sıkarak süzüp iyice akıtın. Suyu gidince ince kıyıp bir kaba koyun. Soğanları kıyın ve yağları kızdırdığınız tencere içinde kavurun. Rengi dönünce ıspanağı ekleyin. orta ateşte sürekli karıştırarak 20dk kavurun. Ardından et suyunu ve tuz katıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsaklara az tuz serpip dövün ve yoğurt ile karıştırın. Domatesleri kabuksuz doğrayıp yağ katmadan bir tavada pişirin. Servis tabağına çıkarttığınız ıspanağın üzerine önce yoğurt ardından domates sosunu ekleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yoğurtlu Ispanak Kavurması tarifi, Yoğurtlu Ispanak Kavurması nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Ispanak Kavurması nasıl yapılır, Yoğurtlu Ispanak Kavurması yemek tarifi, Yoğurtlu Ispanak Kavurması yapılışı