Domatesli Mantar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750gr mantar
2adet domates
¾ bardak tavuk suyu
1fincan mantar suyu
40gr margarin
60gr tereyağı
½ limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Mantarları temizleyip altlarını üst kısımlarından ayırın. Bir tencerede margarini ve tavuk suyunu ısıtın. Tuz ve limon suyu katın. Mantarları da ekleyerek 5dk haşlayın. Mantarlar yumuşayınca suyunu süzün, sudan 1fincan ayırın. Domatesleri kabuksuz doğrayarak ufak bir tavada yağ katmadan pişirin. Başka bir tavada tereyağını kızdırın ve mantarları katarak 3-4dk sote edin, ardından domatesi ve mantar suyunu karıştırın. Suyunu çekince ocaktan indirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Domatesli Mantar tarifi, Domatesli Mantar nasıl hazırlanır, Domatesli Mantar nasıl yapılır, Domatesli Mantar yemek tarifi, Domatesli Mantar yapılışı