Mantar Sotesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

750gr mantar
1adet limon
30gr margarin
2kaşık sıvıyağ
¾ bardak su
1fincan mantar suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Mantarları temizleyip altlarını üst kısımlarından ayırın, bıçak sırtı inceliğinde doğrayın. Bir tencereye suyu, limon suyunu ve mantarı koyun. Tuz ekleyin, harlı ateşte 5dk haşlayın. Ardından süzerek suyundan ayırın. Bir tavada yağları kızdırın buraya mantarları ekleyerek 5dk sote edin. Mantarlar yumuşayınca ayırdığınız mantar suyundan bir fincan ilave edin ve 2dk daha pişirerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Mantar Sotesi tarifi, Mantar Sotesi nasıl hazırlanır, Mantar Sotesi nasıl yapılır, Mantar Sotesi yemek tarifi, Mantar Sotesi yapılışı