Patlıcanlı İç Pilav
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2,5bardak pirinç
1bardak zeytinyağı
3adet patlıcan
1adet domates
½ demet dereotu
2kaşık çam fıstığı
2kaşık kuşüzümü
1tatlı kaşığı yenibahar
1tatlı kaşığı şeker
sıcak su
tuz
HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu ılık suya ıslatın; patlıcanları alacalı soyup minik doğrayın ve tuzlu suda bekletin.(20dk) patlıcanları yıkayıp sıkarak suyunu süzün, acısı çıksın. Zeytinyağını kızdırın, patlıcanları kızartın ve kızaranları bir tabağa alın. Soğanları kıyıp aynı kapta kavurun, fıstığı ekleyin. 1-2 karıştırdıktan sonra yıkadığınız pirinci katın. 10dk karıştırarak kavurun ve kabuksuz doğranmış domatesi ilave edin. Kıyılmış dereotunu, şeker ve baharatını karıştırın. Patlıcanları buraya geri ekleyip suyunu ayarlayın ve pilav suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. 20dk dinlendirdikten sona servise sunun.