İran Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: İran Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak iran pirinci
200gr tereyağı
100gr margarin
12bardak su
1adet limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci ayıklayıp akşamdan tuzlu sıcak su ile ıslatın.(15saat beklemeli) zamanı dolunca ovalayarak bol su ile yıkayın. Bir tencereye ölçüye göre suyu koyun; limon suyu ve tuz katıp kaynatın. Kaynayan suya pirinci aktarın 10-13dk haşlayıp suyunu süzün ve başka bir tencerenin içine alın. Yağların yarısını minik minik parçalara bölüp pilavın üzerine serpiştirin kapağını kapatın, kısık ateşe erisin. Kısık ateşte 1saat dinlendirip iyice karıştırın ve servis tabağına alın. Soğutmadan kalan yağları da aynı şekil minik parçalara bölün ve üzerine serpiştirin. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: İran Pilavı tarifi, İran Pilavı nasıl hazırlanır, İran Pilavı nasıl yapılır, İran Pilavı yemek tarifi, İran Pilavı yapılışı