Buhara Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
250gr koyun eti
3bardak et suyu
70gr margarin
2kaşık sıvıyağ
2adet havuç
½ fincan badem
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Eti Fındık iriliğinde doğrayarak bir kuşaneye alın. Üzerine 5bardak su dökün, tuzunu ayarlayıp kapağı kapalı şekilde 2saat kaynatın. Suyundan 3bardak ayırırsınız.
Pirinci tuzlu ılık suda bekletip yıkayın, bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyun. Havucu kazıyıp minik doğrayın ve bir tavada az yağ kullanarak kavurun. Bir tencerede margarini kızdırın, bademi 2dk kavurup pirinci katın. 10dk kadar da pirinci kavurup ayırdığınız et suyunu dökün. Kızaran havucu ve eti de bu tencereye alıp pirinç suyunu çekene kadar pişirin. 15dk dinlendirdikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Buhara Pilavı tarifi, Buhara Pilavı nasıl hazırlanır, Buhara Pilavı nasıl yapılır, Buhara Pilavı yemek tarifi, Buhara Pilavı yapılışı