Mısır Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
3bardak et suyu
150gr kıyma
70gr margarin
4kaşık sıvıyağ
1kaşık çam fıstığı
1adet soğan
1dilim ekmek içi
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık su içinde bekletin. Kıymayı bir kaba koyun. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatıp sıkılmış ekmek içi, karabiber ve tuz atarak yoğurun. Kıvamı gelince minik yuvarlar köfteler yapın. Bu köfteleri margarinde kızartın.
Bir tencere içinde sıvıyağı kızdırın önce fıstığı ardından pirinci kavurun. Suyunu tuzunu ayarladıktan sonra yağıyla birlikte köfteleri buraya katın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin. 15dk dinlendirip servis edin.

Anahtar Kelimeler: Mısır Pilavı tarifi, Mısır Pilavı nasıl hazırlanır, Mısır Pilavı nasıl yapılır, Mısır Pilavı yemek tarifi, Mısır Pilavı yapılışı