Hasan Paşa Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kıyma
1adet soğan
2dilim bayat ekmek içi
1adet yumurta
5adet patates
1,5bardak süt
100gr margarin
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
1kaşık salça
Tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak püre edin, sütü ve 50gr yağ karıştırın. Püre beklesin. Bir kaba kıymayı alın rende soğan, yumurta, baharat ve ekmek içiyle yoğurun. Bu köfteden yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp elde yuvarlayın, ortalarını kase gibi boşluk çıkarın. Bu boşluklara 1çay kaşığı kadar margarin koyup tepsiye dizin, kızarana kadar da fırında pişirin. Kızaran köftelerin aralarına püreden doldurun kaşar peyniriyle kapatın. 1kaşık salçayı sulandırıp üzerlerine gezdirin, fırının ayarını kısıp tekrar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Hasan Paşa Köftesi tarifi, Hasan Paşa Köftesi nasıl hazırlanır, Hasan Paşa Köftesi nasıl yapılır, Hasan Paşa Köftesi yemek tarifi, Hasan Paşa Köftesi yapılışı