Elbasan Tavası
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kemikli kuzu eti
3kaşık margarin
2kaşık un
2diş sarımsak
3adet yumurta
Yoğurt, tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Eti iri parçalara ayırarak haşlayın, sarımsakları ezin, bir kapta un, yumurta, yoğurt ve tuz katarak karıştırın. Bu karışımı fırın tepsisine yayın, üzerine erimiş yağ gezdirin, baharat serpin, haşlanan etleri de buraya dizin.180derecede yoğurtlu sos olana kadar pişirin.
Anahtar Kelimeler: Elbasan Tavası tarifi, Elbasan Tavası nasıl hazırlanır, Elbasan Tavası nasıl yapılır, Elbasan Tavası yemek tarifi, Elbasan Tavası yapılışı