Haytalya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

7bardak süt
1bardak nişasta
1kaşık şeker
Şurup500gr şeker
3bardak su
1kaşık gül suyu




HAZIRLANIŞI

Şurubu hazırlayıp soğumaya bırakın. Bir kap içinde nişastayı ½ bardak su ile ezin, sütü katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca şekeri katın karıştırarak 2dk daha kaynatın. Geniş bir tepsi içine 2cm kalınlığında yayın bu tepsiyi buzdolabında ½ gün bekletin. Servis edeceğiniz vakit 5cm’lik dilimlere bölüp kaselere paylaştırın, üzerine de şuruptan dökün. Arzu ederseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz.

Anahtar Kelimeler: Haytalya tarifi, Haytalya nasıl hazırlanır, Haytalya nasıl yapılır, Haytalya yemek tarifi, Haytalya yapılışı