Dondurmalı Elma
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet elma
8top kaymaklı dondurma
½ bardak şeker
1bardak kırmızı şarap
7adet karanfil
HAZIRLANIŞI
Elmaların kabuklarını soyarak tepesinden kapak gibi açın ve ortasını oyun. Derin bir tencere içine alın; üzerine şeker, karanfil ve şarap ile kısık ateşte kaynatın. Elmalar yumuşasın, renkleri de kırmızıya dönecek. Elmaları alıp buzdolabında 3saat bekletin. Çıkarttığınızda kaymaklı dondurmayı içlerine pay edip servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Dondurmalı Elma tarifi, Dondurmalı Elma nasıl hazırlanır, Dondurmalı Elma nasıl yapılır, Dondurmalı Elma yemek tarifi, Dondurmalı Elma yapılışı