Dondurmalı Elma

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet elma
8top kaymaklı dondurma
½ bardak şeker
1bardak kırmızı şarap
7adet karanfil




HAZIRLANIŞI

Elmaların kabuklarını soyarak tepesinden kapak gibi açın ve ortasını oyun. Derin bir tencere içine alın; üzerine şeker, karanfil ve şarap ile kısık ateşte kaynatın. Elmalar yumuşasın, renkleri de kırmızıya dönecek. Elmaları alıp buzdolabında 3saat bekletin. Çıkarttığınızda kaymaklı dondurmayı içlerine pay edip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Dondurmalı Elma tarifi, Dondurmalı Elma nasıl hazırlanır, Dondurmalı Elma nasıl yapılır, Dondurmalı Elma yemek tarifi, Dondurmalı Elma yapılışı