Şeftali Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg şeftali
1bardak şeker
1,5bardak su
100gr badem
100gr böğürtlen




HAZIRLANIŞI

Şeftalileri boydan yarıp çekirdeklerini çıkarın, fırın kabına dizip üzerlerine şeker serpin. Boşluk kısımlara böğürtlen ve badem koyup tekrar şeker serpin. Ardından suyu dökün ve üzerini alüminyum folyo ile sarın. 200dereceli fırında 20dk pişirin ve buzdolabında soğutun. Soğuk olarak ta servis edin.

Anahtar Kelimeler: Şeftali Tatlısı tarifi, Şeftali Tatlısı nasıl hazırlanır, Şeftali Tatlısı nasıl yapılır, Şeftali Tatlısı yemek tarifi, Şeftali Tatlısı yapılışı