Kalbur Köftesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

250gr dana kıyma,
250gr koyun kıyma,
1fındık büyüklüğünde kuyruk yağı,
1çay bardağı su,
1çay kaşığı karbonat
Tuz
kimyon
kekik
karabiber
yenibahar
Sıvıyağ
Yoğurt




HAZIRLANIŞI

Kıymaları, kuyruk yağını, baharatı ve karbonatı yoğurarak (30dk)köfteler hazırlayın. Bu köfteleri buzdolabında 2saat dinlendirip pişireceğiniz vakit rendenin geniş yüzüne bastırıp şekil verin ve bol yağda kızartın. Üzerine yoğurt dökerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Kalbur Köftesi tarifi, Kalbur Köftesi nasıl hazırlanır, Kalbur Köftesi nasıl yapılır, Kalbur Köftesi yemek tarifi, Kalbur Köftesi yapılışı