Etimek Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket etimek,
1paket kremşanti,
2bardak şeker,
2bardak su,
1bardak süt

Muhallebisi 4bardak süt,
1fincan şeker,
½ bardak un,
1paket vanilya




HAZIRLANIŞI

2bardak şekeri bir tencereye alın, başka bir şey katmadan kısık ateşte karamel edin. Rengi dönünce 2bardak su katın, şeker eriyene kadar kaynatın. Düz bir tepsi üzerine etimekleri dizin, üzerlerine bu şerbeti yedirin, soğumaya bırakın, muhallebi için süt, şeker ve unu karıştırarak kısık ateşte pişirin. Koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Bunu da etimeklerin üzerine yayın, soğusun. Kremşantiyi de usulüne göre hazırlayın ve soğuyan tatlıya bulayıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Etimek Tatlısı tarifi, Etimek Tatlısı nasıl hazırlanır, Etimek Tatlısı nasıl yapılır, Etimek Tatlısı yemek tarifi, Etimek Tatlısı yapılışı