Dondurmalı Armut Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet olgun armut,
½ kg kaymaklı dondurma,
3kaşık şeker,
3kaşık bal,
50gr tereyağı,
1kaşık zencefil




HAZIRLANIŞI

Armutların kabuklarını soyun, boylamasına 2’ye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Bunları fırın kabına dizin, üzerlerine şeker ve zencefil serpin. Tereyağından minik parçalar koyup balı paylaştırın. 160derecede 15dk pişirin ve yanında dondurma ile bekletmeden servis edin.

Anahtar Kelimeler: Dondurmalı Armut Tatlısı tarifi, Dondurmalı Armut Tatlısı nasıl hazırlanır, Dondurmalı Armut Tatlısı nasıl yapılır, Dondurmalı Armut Tatlısı yemek tarifi, Dondurmalı Armut Tatlısı yapılışı