Çilekli Tartolet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ paket pötibör bisküvi,
4kaşık tereyağı

Kreması 1bardak süt,
1adet yumurta,
1çay bardağı şeker,
4kaşık margarin
Üzeri çilek




HAZIRLANIŞI

Bisküvileri robotta çektirin, erimiş tereyağıyla karıştırın, hamur olsun. Bu hamuru minik tartolet kalıplarına 1tatkı kaşığı kadar paylaştırın. 170derecede 10dk pişirin.
Kreması yumurta ve şekeri çırpın, sütü karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca margarini ekleyin altını kapatın, karıştırarak eritin. Bu kremayı soğuyunca tartoletlerin üzerine azar azar paylaştırın; en sona çilek dilimiyle süsleyin.

Anahtar Kelimeler: Çilekli Tartolet tarifi, Çilekli Tartolet nasıl hazırlanır, Çilekli Tartolet nasıl yapılır, Çilekli Tartolet yemek tarifi, Çilekli Tartolet yapılışı