Vişneli Pirinç Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak pirinç,
3,5bardak süt,
1çay bardağı şeker,
1paket vanilya,
250ml krema

Sosu 1bardak su,
1kaşık nişasta,
3kaşık şeker,
vişne




HAZIRLANIŞI

Pirinci yıkayıp suyunu süzün. Süt, pirinç, krema, vanilya ve şekeri kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaselere dağıtın. 1bardak su içine nişastayı eritin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Bir tencere içinde nişasta, şeker ve vişneleri kaynatın bu sos pişince kaselere gezdirin. Ilındığı vakit buzdolabına alın. Soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Vişneli Pirinç Tatlısı tarifi, Vişneli Pirinç Tatlısı nasıl hazırlanır, Vişneli Pirinç Tatlısı nasıl yapılır, Vişneli Pirinç Tatlısı yemek tarifi, Vişneli Pirinç Tatlısı yapılışı