Yuvarlak Pasta

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

Pandispanyası 5adet yumurta,
4fincan şeker,
4fincan un,
1paket kabartma tozu

Kreması 5kaşık şeker,
3kaşık un,
4bardak süt,
1kutu labne peyniri

Üzerine renkli şekerleme ve çikolata sosu




HAZIRLANIŞI

Pandispanya yumurta, kabartma tozu, şeker ve unu iyice çırpın. Kıvamı gelince yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın; karışımı bu tepsiye yayın. 180dereceli fırında kabarana kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
Krema sütü şeker ve un ile karıştırarak kaynatın. Muhallebi gibi olsun. Ocaktan indirirken peyniri ilave edin ve iyice karıştırın. Soğuyan keki ortasından iki parçaya ayırın.(eninden) ılınan kremayı alttaki parçaya sürüp diğer parçayla üzerini kapatın. Kalan kremayı da üzerine yedirin. Üzerini de istediğiniz desende süsleyerek buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuk olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Yuvarlak Pasta tarifi, Yuvarlak Pasta nasıl hazırlanır, Yuvarlak Pasta nasıl yapılır, Yuvarlak Pasta yemek tarifi, Yuvarlak Pasta yapılışı