Yuvarlak Pasta
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
Pandispanyası 5adet yumurta,
4fincan şeker,
4fincan un,
1paket kabartma tozu
Kreması 5kaşık şeker,
3kaşık un,
4bardak süt,
1kutu labne peyniri
Üzerine renkli şekerleme ve çikolata sosu
HAZIRLANIŞI
Pandispanya yumurta, kabartma tozu, şeker ve unu iyice çırpın. Kıvamı gelince yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın; karışımı bu tepsiye yayın. 180dereceli fırında kabarana kadar pişirin. Sonra soğumaya bırakın.
Krema sütü şeker ve un ile karıştırarak kaynatın. Muhallebi gibi olsun. Ocaktan indirirken peyniri ilave edin ve iyice karıştırın. Soğuyan keki ortasından iki parçaya ayırın.(eninden) ılınan kremayı alttaki parçaya sürüp diğer parçayla üzerini kapatın. Kalan kremayı da üzerine yedirin. Üzerini de istediğiniz desende süsleyerek buzdolabında 2 saat bekletin. Soğuk olarak servis edin.