Patlıcan Kayganası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet patlıcan,
2adet yumurta,
1tatlı kaşığı kuru nane,
2kaşık beyaz peynir,
1kaşık un,
1çay kaşığı karbonat,
Tuz, sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyup, dilimleyin, tuzlu suda bekletin. Yumurtaları çırpın, karbonat, un, nane, peynir ve tuz ile karıştırın. Patlıcanları süzün ve kurulayın, hazırladığınız harcı patlıcanlara bulayın. Kızgın yağda parça parça kızartın.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Kayganası tarifi, Patlıcan Kayganası nasıl hazırlanır, Patlıcan Kayganası nasıl yapılır, Patlıcan Kayganası yemek tarifi, Patlıcan Kayganası yapılışı