Kırmızı Mercimek Püresi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4bardak kırmızı mercimek,
4,5bardak su,
1adet ufak havuç,
1adet soğan,
2kaşık tereyağı,
1tatlı kaşığı çörek otu, tuz, kırmızı pul biber




HAZIRLANIŞI

Mercimeği yıkayıp basınçlı bir tencereye alın. Havucu doğrayın yanına katın, suyunu ve tuzunu ayarlayarak haşlayın. Pişince robot içine alın. Soğanı rendeleyin, 1kaşık tereyağında kavurun. Rengi dönünce robottaki mercimek üzerine dökün. Çörek otunu ilave edin ve hepsini robotta çekin pürüzsüz olsun. Bunu da servis tabağına alın. Kalan tereyağını kızdırıp pul biberi serpin ve pürenin üzerine gezdirin.

Anahtar Kelimeler: Kırmızı Mercimek Püresi tarifi, Kırmızı Mercimek Püresi nasıl hazırlanır, Kırmızı Mercimek Püresi nasıl yapılır, Kırmızı Mercimek Püresi yemek tarifi, Kırmızı Mercimek Püresi yapılışı