Dolgulu Köfte

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

500gr kıyma,
1adet soğan,
3dilim bayat ekmek, tuz-karabiber

Harcı 1adet soğan,
1adet domates,
2adet sivribiber,
1kaşık salça,
150gr kaşar peyniri,
6adet mantar, tuz, sıvıyağ




HAZIRLANIŞI

Öncelikle kıymayı bir kaba alın; rende soğan, ekmek içi ve baharat ile yoğurun. Diğer soğanı doğrayın, yağda kavurun. Bu arada mantarı, biberi ve domatesi doğrayarak kenara ayırın. Soğan kavrulunca mantarı katın, suyunu salıp çeksin, biberi o da örselenince domatesi katın. Tuz serperek pişirin. Harç olunca kıymadan iri parçalar alıp yuvarlayın, ortasına bastırarak boşluk çıkarın, fırın tepsisine dizin. Bunları fırında hafif kızartın. Çıkarttığınızda çukur bölgeye harçtan doldurun, üstlerine küçük dilim kaşar peyniri koyun. Sulandırılmış salçayı dökün ve düşük ayar fırında peynir eriyene kadar tekrar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Dolgulu Köfte tarifi, Dolgulu Köfte nasıl hazırlanır, Dolgulu Köfte nasıl yapılır, Dolgulu Köfte yemek tarifi, Dolgulu Köfte yapılışı