Peynirli Patlıcan

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

4adet bostan patlıcan,
150gr dilimlenmiş kaşar peyniri,
5adet domates,
10adet çarliston biber,
Sıvıyağ,
1çay bardağı su, tuz-karabiber,
maydanoz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları boydan uzunlamasına 4’e keserek yelpaze gibi açın (sap kısımlarından birleşik olacak) 20dk tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp kurulayın, bol yağda kızartın. Yağını peçeteye emdirip fırın tepsisine dizin. Peyniri ve 2adet domatesi ince ince dilimleyin, bu dilimleri de patlıcan dilimlerinin aralarına koyun. Biberleri de ortadan ayırıp o şekil patlıcanların aralarına koyun. Kalan domatesi rende edip az yağda örseleyin, tuz ve su ekleyin pişince patlıcanların üzerine gezdirin. Aralara maydanoz yerleştirin ve tepsiyi 160dereceli fırına sürün; peynir eriyene kadar pişirin. Çıkarttığınızda peynir üzerine az karabiber serperek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Peynirli Patlıcan tarifi, Peynirli Patlıcan nasıl hazırlanır, Peynirli Patlıcan nasıl yapılır, Peynirli Patlıcan yemek tarifi, Peynirli Patlıcan yapılışı