Bademli Pilav

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2bardak pirinç
1bardak badem
2kaşık margarin
2kaşık tereyağı
Tarçın




HAZIRLANIŞI

Pirinci ve bademleri ayrı kaplarda bir miktar haşlayın. Pirincin suyunu süzüp soğumaya bırakın; bademlerin de kabuklarını soyun. Margarini bir tencerede kızdırın, yavaşça 2bardak sıcak su döküp pirinci katın pişsin. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve bademleri kavurup tarçın serpin. Pişen pilava bademleri ekleyip karıştırın ve 20dk dinlendirip servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Bademli Pilav tarifi, Bademli Pilav nasıl hazırlanır, Bademli Pilav nasıl yapılır, Bademli Pilav yemek tarifi, Bademli Pilav yapılışı