Portakal Reçeli

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg portakal
1kg şeker
1adet limon




HAZIRLANIŞI

Portakalları kabuklarıyla bütün olarak haşlayın; kabukları yumuşadığında minik minik doğrayın. Şekeri bir tencereye alın üzerine 4bardak su katarak kaynatmaya başlayın. Kaynayınca portakalı karıştırın; yarım saat kaynatın. Ocaktan indirirken yarım limon sıkın ve soğumaya bırakın.

Anahtar Kelimeler: Portakal Reçeli tarifi, Portakal Reçeli nasıl hazırlanır, Portakal Reçeli nasıl yapılır, Portakal Reçeli yemek tarifi, Portakal Reçeli yapılışı