Burma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak erimiş margarin
1bardak süt
2bardak un
1kaşık sıvıyağ
1tatlı kaşığı karbonat
Ceviz, tarçın
Şerbet 4bardak suyu, 2,5bardak şeker ile kaynatarak yarım limon sıkın.




HAZIRLANIŞI

Erimiş margarini bir kaba alın üzerine sütü yağı karbonatı ve unu katarak hamur yapın. Ceviz içi ile tarçını karıştırın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elde yuvarlayın, bastırarak düzleştirin. Arasına cevizli harçtan koyup parmak şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizerek 160derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğuyan şerbeti dökün.

Anahtar Kelimeler: Burma Tatlısı tarifi, Burma Tatlısı nasıl hazırlanır, Burma Tatlısı nasıl yapılır, Burma Tatlısı yemek tarifi, Burma Tatlısı yapılışı