Yoğurt Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak yoğurt
1bardak şeker
2adet yumurta
4çay bardağı un
1paket kabartma tozu
1adet limon kabuğu rendesi
Şerbet 5bardak suyu, 4bardak şekerle kaynatarak yarım limon sıkın.




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek kabartma tozunu karıştırın. Şeker ile yumurtaları çırpın, şekeri erisin. Yoğurdu, limon kabuğunu ve unu katıp hamur yapın. Yağlanmış tepsiye yayın, 160derecede kızarana kadar pişirip; fırından çıkarınca soğumuş şerbeti dökün.

Anahtar Kelimeler: Yoğurt Tatlısı tarifi, Yoğurt Tatlısı nasıl hazırlanır, Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır, Yoğurt Tatlısı yemek tarifi, Yoğurt Tatlısı yapılışı