Revani

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1bardak un
1bardak irmik
5adet yumurta
1çay bardağı şeker
1çay kaşığı kabartma tozu
1adet limon kabuğu

Şerbet 5bardak suyu 4bardak şeker ile kaynatarak yarım limon sıkın.




HAZIRLANIŞI

Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Yumurtalar ile şekeri iyice çırpın, şeker erisin. Limon suyunu sıkın, rende kabuğu ekleyin, unları katın karıştırarak hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Bıçakla hafifçe keserek dilimlere bölün. 170derecede kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda soğumuş şerbeti üzerine dökün.

Anahtar Kelimeler: Revani tarifi, Revani nasıl hazırlanır, Revani nasıl yapılır, Revani yemek tarifi, Revani yapılışı