Bayat Ekmek Tatlısı
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1adet ekmek
3adet yumurta
3bardak şeker
3bardak su
Sıvıyağ
Çekilmiş ceviz
HAZIRLANIŞI
Şeker ve suyu kaynatarak yarım limon sıkın. Bayat ekmeği ince dilimlere bölün; dilimleri çırpılmış yumurtaya bulayarak kızartın. Kızaran dilimleri derin bir kaba alıp üzerine şerbeti dökün, çeksin. Soğuduğunda üzerlerine ceviz serperek servis edin.
Anahtar Kelimeler: Bayat Ekmek Tatlısı tarifi, Bayat Ekmek Tatlısı nasıl hazırlanır, Bayat Ekmek Tatlısı nasıl yapılır, Bayat Ekmek Tatlısı yemek tarifi, Bayat Ekmek Tatlısı yapılışı