Kalbura Bastı
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1bardak sıvıyağ
1bardak zeytinyağı
5bardak un
1adet yumurta
1kaşık karbonat
Ceviz
Şerbet 4bardak suyu, 3bardak şeker ile kaynatarak yarım limon sıkın.
HAZIRLANIŞI
Yağları bir kaba alın, yumurtayı kırın ve karbonatı katıp çırpın. Ardından unu karıştırarak hamur yapın, 30dk dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinizle biraz açın; içine ceviz koyup kapatın ve ön yüzünü rendeye hafif bastırın, şekli çıksın. Yağlanmış tepsiye dizin. 170derecede pişirin. Fırından çıkardığınızda şerbetini dökün.
Anahtar Kelimeler: Kalbura Bastı tarifi, Kalbura Bastı nasıl hazırlanır, Kalbura Bastı nasıl yapılır, Kalbura Bastı yemek tarifi, Kalbura Bastı yapılışı