Şekerpare

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1paket margarin
1kaşık tereyağı
4adet yumurta
10fincan un
1paket vanilya
Fındık

Şerbeti 5bardak su, 2,5bardak şeker ile kaynatıp yarım limon sıkın.




HAZIRLANIŞI

Oda sıcaklığındaki yağları bir kap içine alın. Yumurtalardan birini akıyla beraber diğerlerini ise sarılarını kaba alın. Vanilyayı serpin, yoğurmaya başlayın. Ardından yavaş yavaş unu karıştırın, yumuşak bir hamur yapın. Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlayın. Ortasına hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp boşluk kısımlara fındık yerleştirin. Orta ısıda kızarana kadar pişirin; fırından çıkardığınızda sıcağına şerbetini dökün.

Anahtar Kelimeler: Şekerpare tarifi, Şekerpare nasıl hazırlanır, Şekerpare nasıl yapılır, Şekerpare yemek tarifi, Şekerpare yapılışı