Ayva Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ayva
1,5bardak şeker
2 bardak su
1fincan viski
Kaymak




HAZIRLANIŞI

Ayvaların kabuklarını soyarak 4’e bölün ve düz bir tencereye dizin. Üzerine şeker ve suyu döküp kaynamaya bırakın. Ayvalar yumuşayınca viskiyi üzerine gezdirin, kızarana kadar pişirmeye devam edin. Kızarınca ateşten alın; soğuyunca yanında kaymak ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Ayva Tatlısı tarifi, Ayva Tatlısı nasıl hazırlanır, Ayva Tatlısı nasıl yapılır, Ayva Tatlısı yemek tarifi, Ayva Tatlısı yapılışı