Büryan Pilavı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3bardak pirinç
1kg kuzu eti
2kaşık margarin
1kaşık salça
1adet soğan
Tuz




HAZIRLANIŞI

Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. Eti bol suda haşlayın. Yağı bir tencerede eritip soğanı kavurun, salçayı karıştırarak süzdüğünüz pirinci kavurun. Et suyundan üzerine dökün (1parmak geçsin) kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince etleri üzerine dökün, 20dk dinlendirdikten sonra servis edin.

Anahtar Kelimeler: Büryan Pilavı tarifi, Büryan Pilavı nasıl hazırlanır, Büryan Pilavı nasıl yapılır, Büryan Pilavı yemek tarifi, Büryan Pilavı yapılışı