Zeytinyağlı Enginar
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
5adet enginar
250gr iç bakla
2adet soğan
1adet havuç
1fincan zeytinyağı
1tatlı kaşığı şeker, tuz
Dereotu
HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyip limonlu suda bekletin. Soğan ve havucu minik minik doğrayın. Az yağda soğanı kavurun, havuç ve iç baklayı ekleyin. Süzdüğünüz enginarları üzerine dizin. Yağı gezdirin, 2bardak su katın ve tuzunu ayarlayarak orta ateşte pişirin. Dereotu serperek servise sunun.
Anahtar Kelimeler: Zeytinyağlı Enginar tarifi, Zeytinyağlı Enginar nasıl hazırlanır, Zeytinyağlı Enginar nasıl yapılır, Zeytinyağlı Enginar yemek tarifi, Zeytinyağlı Enginar yapılışı