Meyveli Krep (Bohça)
ZORLUK DERECESİ: 4
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Fransız Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
(*) 12 adet krep malzemesi
2.5 su bardağı süt
2.5 su bardağı un
1 paket vanilya
6 yumurta
tuz
İç için
2 portakal
1 limonu
1 kırmızı greypfrut
5 çorbakaşığı toz şeker
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Portakalları ve greyfutu soyun ve doğrayın. Doğrarken akan sularını da
bir kapta toplayın. Diğer bir kapta karamela halini alıncaya kadar toz şekerle meyveleri ve meye sularını çevirin. 2 dakika kadar pişirin.
Un, yumurtalar, süt, vanilya ve tuzla krep hamurunu hazı edin. Yapışmaz bir tavayı erimiş tereyağı ya da margarinle yağladıktan sonra karışımdan bir kepçe alıp tavaya dökün.
İki tarafını da kızarttıktan sonra bir tabağa alın. Krep hamurunuz bitene kadar bu işleme devam ederek krepleri hazirlayın.
Limonların kabuğunu ince şeritler halinde kesin ve 5-20 saniye kadar az miktarda kaynayan suda pişirin. Sonra süzün ve kağıt havluya sararak biraz bekletin. Karamelasını süzdüğünüz 1 çorbakaşığı meyveyi kreplerin ortasına yerleştirecek şekilde dağıtın.
İçi meyve dolu krepleri bohça gibi büzüp ağızlarını limon şeritleriyle bağlayın. Karamelalı sosu tabakların dibine paylaştırın. Hazır meyveli krepleri bu sosun ortasına döşeyin ve sıcak servis yapın.
AFIYET OLSUN !