Ispanaklı Sac Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg un
1kg ıspanak
1adet soğan
4adet yumurta
Margarin, tuz




HAZIRLANIŞI

Unu tuz ve ılık suyla karıştırarak hamur yapın ve dinlendirin. Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın, soğanı doğrayın. İki kaşık yağ eritin, soğan ve ıspanağı kavurun. Ispanak ölünce yumurtaları karıştırın. Tuzunu serpip pişirin. Dinlenen hamurdan bezeler alıp tepsi büyüklüğünde açın. Yufkaların yarısına harçtan yayıp diğer yarısıyla kapatın ve teflon tavada yağ kullanmadan iki taraflı pişirin, üzerine yağ sürüp sıcak olarak servis edin.(sac üzerinde de yapabilirsiniz)

Anahtar Kelimeler: Ispanaklı Sac Böreği tarifi, Ispanaklı Sac Böreği nasıl hazırlanır, Ispanaklı Sac Böreği nasıl yapılır, Ispanaklı Sac Böreği yemek tarifi, Ispanaklı Sac Böreği yapılışı