Kıymalı Sac Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg un
500gr kıyma
1adet soğan
200gr margarin
Tuz




HAZIRLANIŞI

Unu, tuz ve ılık su ile karıştırıp hamur yapın, dinlensin. Soğanı rendeleyin ve kıymayla karıştırın, 1bardak su katarak yumuşatın. Hamurdan bezeler koparıp oklavayla açın, yufkanın yarısına harç koyup öbür yarısıyla kapatın. Bunları da teflon bir tavada yağ kullanmadan iki taraflı pişirin. Pişince margarin sürüp sıcak olarak servis edin.(sac üzerinde de yapabilirsiniz)

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Sac Böreği tarifi, Kıymalı Sac Böreği nasıl hazırlanır, Kıymalı Sac Böreği nasıl yapılır, Kıymalı Sac Böreği yemek tarifi, Kıymalı Sac Böreği yapılışı