Patatesli Kol Böreği
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
4adet yufka
2,5bardak süt
1bardak sıvıyağ
3dilim beyaz peynir
1adet soğan
5adet patates
Tuz
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayarak rende yapın; soğan ve peyniri de rendeleyerek patatese karıştırın, tuzunu ayarlayın. Yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla yağ sürün, ikiye katlayıp süt serpiştirin. Geniş yerine harç yayıp dürüm gibi sarın. Diğer yufkaları da aynı şekil sardıktan sonra tepsiye dizin. Üzerlerine tekrar yağ çalıp 170derecede kızartın.
Anahtar Kelimeler: Patatesli Kol Böreği tarifi, Patatesli Kol Böreği nasıl hazırlanır, Patatesli Kol Böreği nasıl yapılır, Patatesli Kol Böreği yemek tarifi, Patatesli Kol Böreği yapılışı