Ispanaklı Boşnak Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg ıspanak
4bardak un
3adet yumurta
1adet soğan
1paket margarin
Tuz




HAZIRLANIŞI

Unu ılık su kullanarak hamur yapın ve dinlendirin. Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın. Bir tencere içinde az yağda soğanı kavurun, ıspanağı ekleyin. Ispanak ölünce yumurtaları karıştırın. Tuzunu ayarlayarak biraz pişirin. Margarini eritin. Hamuru önce 2’ye ayırın ardından eşit sayıda bezeler çıkarın. Bezeleri kase kadar açıp yağlayın, yağı donunca tepsi büyüklüğünde tekrar açın. Aralarına ıspanaklı içi koyarak tepsiye dizin. Üzerini yağlayarak 170derecede kızarana kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Ispanaklı Boşnak Böreği tarifi, Ispanaklı Boşnak Böreği nasıl hazırlanır, Ispanaklı Boşnak Böreği nasıl yapılır, Ispanaklı Boşnak Böreği yemek tarifi, Ispanaklı Boşnak Böreği yapılışı