Piliç Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2adet piliç
7adet arpacık soğanı
1adet domates
1adet havuç
2adet patates
1kaşık un
2kaşık sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Piliçleri parçalara ayırın, sebzeleri doğrayın, patlıcanları tuzlu suda bekletin. Parçaladığınız etlere un serpip az yağda hafif kızartın ardından kullanacağınız kaba koyun. Doğradığınız sebzeleri piliçlerden kalan yağda hafif kavurup tencereye aktarın. Arpacık soğanlarını bütün olarak atın. Tuzunu suyunu ayarlayarak kaynamaya bırakın.(patatesleri yemek pişmeye yakınken koyun)

Anahtar Kelimeler: Piliç Yahnisi tarifi, Piliç Yahnisi nasıl hazırlanır, Piliç Yahnisi nasıl yapılır, Piliç Yahnisi yemek tarifi, Piliç Yahnisi yapılışı