Armutlu Mus
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
yarım kg olgun armut
1 limonun suyu
5 çorbakaşığı tozşeker
4 dilim ananas
10 adet böğürtlen
2 adet muz
2 adet kiwi
1 çorbakaşığı hindistancevizli krema
5 gramlık 3 adet yaprak jöle
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Yaprak jöleyi suda eritin. lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki
bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın.
Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin. Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin.
Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin. Kiwileri soyup doğrayın. Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın.
AFIYET OLSUN !
Anahtar Kelimeler: Armutlu Mus tarifi, Armutlu Mus nasıl hazırlanır, Armutlu Mus nasıl yapılır, Armutlu Mus yemek tarifi, Armutlu Mus yapılışı