Galetalı Dana Budu

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg dana eti (but kısmından)
2adet yumurta
1kaşık un
½ kg galeta unu
2kaşık tereyağı
100gr rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Etleri siniri alınmış ve dövülmüş olarak alın, baharatlayarak bekletin, unları ayrı kaplara alın; galeta ununu elemiş ve rende kaşar peyniri ile karıştırmış olun. Bir kaba da yumurtaları kırıp çırpın ve etleri bu karışımlara bulayın. Önce una, sonra yumurtaya en sona da galeta ununa bulayın. Pişireceğiniz vakit erimiş tereyağında kızartıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Galetalı Dana Budu tarifi, Galetalı Dana Budu nasıl hazırlanır, Galetalı Dana Budu nasıl yapılır, Galetalı Dana Budu yemek tarifi, Galetalı Dana Budu yapılışı