Düğün Kızartması
ZORLUK DERECESİ: 1
HAZIRLAMA SÜRESİ: 2
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg et (koyunun döşünden iri parçalar halinde alın)
3adet soğan
½ kg yoğurt
sıvıyağ, tuz
HAZIRLANIŞI
Eti parçalarını bol suda yumuşayana kadar haşlayın. Ardından pişen etleri ayırıp yoğurda bulayın ve kızgın yağda kızartın. Ayrı bir kap içinde az yağda soğanı hafif kavurun kızaran etleri, baharat ve et suyundan ilave ederek 1taşım kaynatın. Servise hazırdır.
Anahtar Kelimeler: Düğün Kızartması tarifi, Düğün Kızartması nasıl hazırlanır, Düğün Kızartması nasıl yapılır, Düğün Kızartması yemek tarifi, Düğün Kızartması yapılışı