Beğendili Kebap

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuşbaşı et
5adet patlıcan
3adet domates
2adet soğan
2adet sivribiber
5kaşık sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Soğan, domatesi doğrayın, 1kaşık yağı bir tencerede kızdırarak eti soğan ile kavurun. Domatesi karıştırıp kısık ateşte pişirin. Patlıcanları alacalı soyup halka şeklinde doğrayın ve tuzlu suda bekletin. Kalan yağda süzdüğünüz patlıcanları kızartıp servis tabağına alın; üzerine de pişen etli karışımı koyun. Kıyılmış biber ile süsleyerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Beğendili Kebap tarifi, Beğendili Kebap nasıl hazırlanır, Beğendili Kebap nasıl yapılır, Beğendili Kebap yemek tarifi, Beğendili Kebap yapılışı