Portakallı- Mandelinalı Jöle
ZORLUK DERECESİ: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 1
MUTFAK: İtalyan Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
2.5 su bardağı taze sıkılmış kan portakalı suyu
2 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
2 çorbakaşığı tozşeker
2 çorbakaşığı kıyılmış taze nane
2 çorbakaşığı toz jelatin
Süslemek için taze çilek ve portakal dilimleri
8 Kişilik
HAZIRLANIŞI
6 çorbakaşığı kan portakalı suyunu bir kaba koyun. Içine 1 çorbakaşığı tozşeker ve
1 çorbakaşığı jelatini katın. Aynı işlemi bir başka kabın içinde mandalina ve portakal suyu için yineleyin. İki kabı da 10 dakika kadar bir kenarda bekletin.
Kan portakallı karışımı kısık ateşte şeker ve jelatin iyice eriyene kadar ısıtın, ancak kaynatmamaya özen gösterinedin. Daha sonra altını kapatarak kalan kan portakalı suyuna ilave edin. İyice karıştırıp buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
Jelatinli portakal veya mandalina suyunu yine aynı şekilde ısıtın. Daha sonra sıcak karışımı, kalan mandalina suyuna kıyılmış taze nanelerle beraberce ilave edin.
Önceden dondurduğunuz jölenin üzerine dökün edin ve 2 -2.5 saat kadar daha buzdolabında bekletin.
Daha sonra jöleyi benmari usulü pişirin. Dilim dilim keserek çilek ve portakal dilimleriyle servis yapın.
AFIYET OLSUN !