Kuzu Elbistan Tavası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
1adet soğan
7bardak un
2adet yumurta
½ kg yoğurt
2kaşık sıvıyağ, tuz




HAZIRLANIŞI

Etleri ve soğanı doğrayarak az yağda kavurun. Et suyunu salıp çekince bir miktar su katıp kısık ateşte pişirin. Ayrı bir kapta yoğurt ile yumurtaları çırpın, unu ekleyin; etin suyundan da karıştırarak hamur yapın. Bu hamuru fırın kabına aldığınız etlere boca edin ve 170derecede pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kuzu Elbistan Tavası tarifi, Kuzu Elbistan Tavası nasıl hazırlanır, Kuzu Elbistan Tavası nasıl yapılır, Kuzu Elbistan Tavası yemek tarifi, Kuzu Elbistan Tavası yapılışı