Sebzeli Kuzu Güveci
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kuzu eti
250gr fasulye
2adet kabak
3adet patlıcan
2adet domates
10adet arpacık soğanı
2kaşık sıvıyağ, tuz
maydanoz
HAZIRLANIŞI
Sebzeleri ve eti doğrayın, bir kap içine alın yağı, baharatı, kıyılmış maydanozu katarak harmanlayın. Hepsini güveç tenceresine yerleştirerek ağzını yağlı kağıt ve kapak ile kapatın. 3saat kadar ağır ateşli fırında pişirin. (koyun etiyse 4,5 saate pişer)
Anahtar Kelimeler: Sebzeli Kuzu Güveci tarifi, Sebzeli Kuzu Güveci nasıl hazırlanır, Sebzeli Kuzu Güveci nasıl yapılır, Sebzeli Kuzu Güveci yemek tarifi, Sebzeli Kuzu Güveci yapılışı