Şehriyeli Kuzu Güveci
ZORLUK DERECESİ: 3
HAZIRLAMA SÜRESİ: 3
MUTFAK: Türk Mutfağı
GEREKLİ MALZEMELER
1kg kuzu eti
3bardak şehriye
1kaşık margarin
3adet soğan
5adet domates
tuz
HAZIRLANIŞI
Eti ve sebzeleri doğrayın; soğanla beraber eti kavurun, (2)domatesi de karıştırarak pişirin. Tencerede ki suya icap ederse 1bardak daha ekleyerek şehriyeyi karıştırın ve orta ateşte pişirin. Tenceredeki yemeği fırın kabına aktarın; kalan domatesi dilimleyerek üzerine dizin ve 160 derecede fırında kızartın.
Anahtar Kelimeler: Şehriyeli Kuzu Güveci tarifi, Şehriyeli Kuzu Güveci nasıl hazırlanır, Şehriyeli Kuzu Güveci nasıl yapılır, Şehriyeli Kuzu Güveci yemek tarifi, Şehriyeli Kuzu Güveci yapılışı