Şehriyeli Kuzu Güveci

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
3bardak şehriye
1kaşık margarin
3adet soğan
5adet domates
tuz




HAZIRLANIŞI

Eti ve sebzeleri doğrayın; soğanla beraber eti kavurun, (2)domatesi de karıştırarak pişirin. Tencerede ki suya icap ederse 1bardak daha ekleyerek şehriyeyi karıştırın ve orta ateşte pişirin. Tenceredeki yemeği fırın kabına aktarın; kalan domatesi dilimleyerek üzerine dizin ve 160 derecede fırında kızartın.

Anahtar Kelimeler: Şehriyeli Kuzu Güveci tarifi, Şehriyeli Kuzu Güveci nasıl hazırlanır, Şehriyeli Kuzu Güveci nasıl yapılır, Şehriyeli Kuzu Güveci yemek tarifi, Şehriyeli Kuzu Güveci yapılışı