Balık Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 4

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg istediğiz cinste küçük balık
3adet havuç
1adet kereviz
2adet patates
10adet arpacık soğanı
1adet limon
3adet yumurta sarısı
4kaşık un
3kaşık tereyağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Sebzelerin hepsini iri parçalar halinde doğrayın bol suda haşlayıp sularını süzün. Bir tencerede yağı eritin süzdüğünüz sebzeleri ve 6bardak soğuk suyu ilave edin pişmeye bırakın. Bu arada balıkları temizleyin üzerlerine çırptığınız yumurta, un, limon, tuz ve ½ bardak su terbiyesini gezdirin. Sebze suyundan da katarak balıkları pişirin. Balıklar yumuşayınca suyunu sebzelere ilave edin kendinin etini ise diderek çorbaya karıştırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis edin.

Anahtar Kelimeler: Balık Çorbası tarifi, Balık Çorbası nasıl hazırlanır, Balık Çorbası nasıl yapılır, Balık Çorbası yemek tarifi, Balık Çorbası yapılışı